ŠEFICA KLUBA

Novaković - Bursać: Poslanici SNSD-a neće učestvovati na sjednici Parlamenta BiH

Neko u ovoj zemlji mora da shvati da se parlament, ako je zaista mjesto u kojem se donose zakoni, mora jasno izjasniti da je potpuno neprihvatljiva dosadašnja praksa, a posebno slučaj nametanja zakon

Novaković - Bursać: Nisu ispunjeni uvjeti. Avaz

Srna

19.9.2021

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković - Bursać izjavila je da poslanici ove stranke neće učestvovati na sutrašnjoj sjednici ovog doma jer, shodno zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, nisu stečeni uslovi da se odlučuje u parlamentu BiH.

Ona je u izjavi Srni rekla da bi bio besmislen odlazak poslanika na sutrašnju sjednicu Predstavničkog doma i da tamo "glume rad".

- Neko u ovoj zemlji mora da shvati da se parlament, ako je zaista mjesto u kojem se donose zakoni, mora jasno izjasniti da je potpuno neprihvatljiva dosadašnja praksa, a posebno slučaj nametanja zakona - naglasila je Novaković - Bursać.

Komentarišući izjavu predsjednika SDS-a Mirka Šarovića koji tvrdi da ne postoji nikakav zajednički formalni dogovor parlamentarnih stranaka iz RS o neučestvovanju na sutrašnjem zajedanju Predstavničkog doma, Novaković - Bursać je rekla da poslanici drugih poslaničkih grupa i klubova imaju pravo da odluče u kojem formatu da učestvuju, odnosno ne učestvuju u radu parlamenta BiH.

- Međutim, suština je da nije dobro da se mi ponašamo različito na nivou zajedničkih organa jer to onda šalje neke poruke koje od nas javnost u Republici Srpskoj ne očekuje. Javnost Srpske očekuje da djelujemo jedinstveno i da se pridržavamo stavova Narodne skupštine Republike Srpske - istakla je šoslanica SNSD-a.

Ona je ukazala da su predstavnici iz Srpske u zajedničkim organima izabrani da štite interese Republike Srpske.

- Smatramo da su naše reakcije iznuđene na bespravno djelovanje visokog predstavnika i mislim da moramo naći načina da u tom stavu izdržimo kako bismo onemogućili štetne odluke po Republiku Srpsku - dodala je na kraju Snježana Novaković - Bursać. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.