NEĆE DA RADE

Nenad Stevandić: Nećemo davati legalitet Parlamentarnoj skupštini BiH

Nećemo dozvoliti da svojim učešćem damo legalitet Parlamentarnoj skupštini, sve dok se ne riješe stvari koje smo pokrenuli u Narodnoj skupštini RS, rekao je Stevandić

Nenad Stevandić. Agencije

A. Ka.

19.9.2021

Šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nenad Stevandić rekao je da poslanici ovog kluba sutra neće učestvovati na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kako ne bi imala legalitet.

- Nećemo dozvoliti da svojim učešćem damo legalitet Parlamentarnoj skupštini, sve dok se ne riješe stvari koje smo pokrenuli u Narodnoj skupštini RS - rekao je Stevandić.

Komentarišući stav predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da niko ne može da govori u ime svih parlamentarnih stranka, Stevandić je rekao da nije ni on govorio ni u čije ime, kada je šefove klubova i stranaka iz RS zastupljene u Parlamentarnoj skupštini BiH pozvao na sastanak.

- Ni ja nisam govorio ni u čije ime, a za ono što smatram da je prirodno i iznad svih naših različitih mišljenja – da sutra sjednemo i dogovorimo se oko učešća na sjednici - rekao je Stevandić.

On smatra da nema razloga da se taj sastanak ne održi.

- Nismo u ratu i nismo pucali jedne na druge. Imamo različite poglede na politiku, ali postoje stvari u kojima mi nemamo nikakve razlike i mislim da oko tih stvari ne treba da pravimo veliku priču - rekao je Stevandić.

On vjeruje da će sastanak sutra biti održan.

- Duboko vjerujem da ćemo sjesti zajedno i porazgovarati, te imati koliko toliko saglasnost za ono što je u vezi sa zaključcima koje smo donijeli u Narodnoj skupštini i šta smo potpisali, a za sve drugo i ne očekujem da se dogovorimo - rekao je Stevandić.

Stevandić je u petak, 17. septembra, pozvao šefove klubova i stranaka iz entiteta RS zastupljene u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, da održe zajedničku konferenciju za novinare pred održavanje sjednice Parlamenta, koja je zakazana za sutra.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je jučer da niko od Srba u ponedjeljak, 20. septembra, neće ići na sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović tvrdi da ne postoji nikakav zajednički formalni dogovor parlamentarnih stranaka iz RS o neučešću na sutrašnjem zajedanju Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.