PROJEKTI EU U BIH

Satler sutra otvara novi paviljon u KPD-u Zenica, a položit će i kamen temeljac za izgradnju Općinskog suda

Za izgradnju paviljona EU ije zdvojila više od 2.1 milion eura, a objekat će imati smještajni kapacitet za više od 230 osoba

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Johan Satler. Arhiv

N. Aj.

20.9.2021

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini ambasador Johan Satler (Johann Sattler) sutra, 21. septembra, svečano će otvoriti Paviljon IX u krugu Kazneno-popravnog doma Zenica, za čiju izgradnju je Evropska unija izdvojila više od 2.1 milion eura. Novi objekat sa smještajnim kapacitetom za više od 230 osoba, značajno će poboljšati uvjete kako za zatvorenike, tako i za osoblje, te doprinijeti i većoj sigurnosti svih građana.

Istoga dana, ambasador Satler će položiti kamen temeljac za novu zgradu Općinskog suda Zenica, za čiju izgradnju je Evropska unija izdvojila 2 miliona eura.

Oba projekta su dio šireg paketa pomoći Evropske unije za izgradnju i rekonstrukciju objekata u oblasti pravosuđa, s ciljem podrške jačanju vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Ceremoniji otvaranja Paviljona IX KPD Zenica, osim Satlera, prisustvovat će i direktor KPD-a Zenica Redžo Kahrić, predsjednik VSTV BiH Halil Lagumdžija, ministar pravde FBiH Mato Jozić i ministar za pravosuđe i upravu ZE-DO kantona Nebojša Nikolić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.