TEATAR ZA DJECU

Domaći i inozemni lutkari na Lut festu, Festival otvara predstava 'Robot'

Bogat festivalski program bit će prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a sudjeluju pozorišta iz Bosne i Hercegovine i inozemstva

Festival otvara predstava "Robot". Fena

Ad. A. / Fena

20.9.2021

Predstavom 'Robot' španskog lutkara Davida Zuazole, u režiji Mareka Hodačinskog iz Poljske, večeras u Istočnom Sarajevu zvanično će biti otvoren 22. Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest”.

Bogat festivalski program bit će prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a sudjeluju pozorišta iz Bosne i Hercegovine i inozemstva.

Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu “Lut fest “, pod motom “Novi izazovi lutkarstvu”, održava se od 20. do 24. septembra u Istočnom Sarajevu i Zvorniku. U skladu s motom festivala, prateći nove tendencije, poseban dio takmičarskog programa tog festivala bit će prikazan online na festivalskoj platformi.

Zatvaranje Festivala i dodjela nagrada planirano je za petak 24. septembar, uz prezentaciju kreativnih radionica.

Na Festivalu je dosada učestvovalo 196 pozorišta iz raznih država svijeta. Izložbe, radionice, predavanja, promocije i drugi festivalski programi doprinose značaju festivala u svjetskim okvirima lutkarske umjetnosti, a organizator Festivala je "Forum teatar".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.