PARLAMENT BIH

Održana sjednica Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma bez zastupnika iz RS

Kolege iz RS nisu bili na sjednici. Mi koji smo bili nismo htjeli politiku prelamati preko leđa građana, rekao je Magazinović

L. Memčić

Za danas je zakazana redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

Foto: Avaz


Sjednica Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH održana je danas u Sarajevu, iako istoj nisu prisustvovali zastupnici političkih stranaka iz RS. Potvrdio je to zastupnik SDP-a Saša Magazinović na svom Facebook profilu.

- Upravo smo na Komisiji za vanjske poslove odobrili grant (preko milon KM) za prečistać vode u Zvorniku. Kolege iz RS nisu bili na sjednici. Mi koji smo bili nismo htjeli politiku prelamati preko leđa građana i podržali smo jednoglasno - napisao je Magazinović.

 
  • Magazinović: Podržali smo odluku jednoglasno

    Magazinović: Podržali smo odluku jednoglasno

    Foto: Printscreen: Facebook


Naime, jednoglasno je usvojena odluka o davanju saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o grantu između Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Grada Zvornika i Evropske investicione banke o postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda za naselje Tabanci u Gradu Zvorniku.

Za danas je zakazana redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH čiji rad blokiraju zastupnici iz RS. Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, najavio je nedolazak zastupnika iz manjeg bh. entiteta na današnju sjednicu, dok je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, komentirajući tu izjavu, naveo da ne postoji nikakav zajednički formalni dogovor parlamentarnih stranaka iz RS oko neučestvovanja na zajedanju PSBiH.

Više o temi Komisija za vanjske poslove

NA VRH

Podijeli članak na