PARLAMENT BIH

Završena 23. sjednica Predstavničkog doma: BiH i dalje bez budžeta

Zastupnici stranaka iz RS nisu prisustvovali današnjoj sjednici, a od kraja jula bojkotuju rad institucija BiH

L. Memčić

O budžetu je obavljena kratka rasprava, ali nije bilo entitetske ni opće većine

Foto: Printscreen


U Sarajevu je danas održana 23. sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH bez zastupnika iz entiteta RS. Na dnevnom redu bio je i Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu koji nije usvojen. 

O budžetu je obavljena kratka rasprava, ali nije bilo entitetske ni opće većine. Stoga je prijedlog budžeta upućen na dodatno usaglašavanje.

Prethodno nije bilo entitetske većine ni za naknadno uložene amandmane na budžet koje je predložila zastupnica Naše stranke Mirjana Marinković-Lepić. I o njima će se naknadno glasati.

Zastupnici stranaka iz RS nisu prisustvovali današnjoj sjednici. Od kraja jula bojkotuju rad institucija BiH nakon što je bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko (Incko) nametnuo dopune Krivičnog zakona BiH kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i ratnih zločina.

Nisu usvojeni ni Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u BiH, Prijedlog zakona o carinskim prekršajima BiH kao ni druge tačke dnevnog reda.

Termin naredne sjednice bit će naknadno objavljen.

NA VRH

Podijeli članak na