PARLAMENT BIH

Završena 23. sjednica Predstavničkog doma: BiH i dalje bez budžeta

Zastupnici stranaka iz RS nisu prisustvovali današnjoj sjednici, a od kraja jula bojkotuju rad institucija BiH

O budžetu je obavljena kratka rasprava, ali nije bilo entitetske ni opće većine. Printscreen

Piše: L. Memčić

20.9.2021

U Sarajevu je danas održana 23. sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH bez zastupnika iz entiteta RS. Na dnevnom redu bio je i Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu koji nije usvojen. 

O budžetu je obavljena kratka rasprava, ali nije bilo entitetske ni opće većine. Stoga je prijedlog budžeta upućen na dodatno usaglašavanje.

Prethodno nije bilo entitetske većine ni za naknadno uložene amandmane na budžet koje je predložila zastupnica Naše stranke Mirjana Marinković-Lepić. I o njima će se naknadno glasati.

Zastupnici stranaka iz RS nisu prisustvovali današnjoj sjednici. Od kraja jula bojkotuju rad institucija BiH nakon što je bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko (Incko) nametnuo dopune Krivičnog zakona BiH kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i ratnih zločina.

Nisu usvojeni ni Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u BiH, Prijedlog zakona o carinskim prekršajima BiH kao ni druge tačke dnevnog reda.

Termin naredne sjednice bit će naknadno objavljen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.