FRIŠKA INFORMACIJA

Halil Lagumdžija za "Avaz": VSTV će preslušati snimak Tadić i Mehmedagića i vrlo brzo zauzeti svoj stav

Zauzet ćemo stav oko toga jer se radi o nečemu što je vezano za pravosuđe, kaže Lagumdžija

M. Aščić

Lagumdžija: Specifična situacija

Foto: Avaz


Halil Lagumdžija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV), rekao je danas za "Avazov" portal, komentirajući šokantni audiosnimak  razgovora direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA) Osmana Mehmedagića sa glavnom tužiteljicom Tužilaštva BiH Gordanom Tadić, koji je prvi objavio "Dnevni avaz", da će ova pravosudna institucja sve provjeriti.

 - Vrlo je specifična situacija. Informacija je friška. U svakom slučaju ćemo to uzeti u razmatranja i nakon što detaljno sve preslušamo donijete ćemo određene zaključke i o tome ćemo obavijestiti javnost. Zauzet ćemo stav oko toga jer se radi o nečemu što je vezano za pravosuđe. Očekujemo da ćemo već u narednih nekoliko dana donijeti svoj stav o tome - kazao nam je Lagumdžija.

Komentirajući disciplinski postupak protiv Tadićke, kazao je da će vrlo brzo biti objavljena i odluka Drugostepene disciplinske komisije.

- Čim stranke dobiju pisani otpravak i dobijemo dokaz da su sve primili, mi ćemo poslati saopćenje za javnost - kaže Lagumdžija.

NA VRH

Podijeli članak na