DNEVNI IZVJEŠTAJ

U Covid odjelu Opće bolnice na intenzivnoj njezi 16 pacijenata

Pored stalne brige o Covid pacijentima osoblje Opće bolnice pruža zdravstvene usluge i drugim pacijentima kojima je potrebno liječenje

Povećan broj oboljelih na intenzivnoj njezi. Opća bolnica

Ad. A.

21.9.2021

U posljednja 24 sata u Covid odjel Opće bolnice „ Prim. dr. Abdulah Nakaš “ na hospitalizaciju su primljena dva pacijenta, a niko nije otpušten sa bolničkog liječenja.

Na ovom odjelu jutros je ukupno 79 hospitaliziranih pacijenata, od kojih je 16 na intenzivnoj njezi, jedan pacijent je na respiratoru-invazivnoj ventilaciji, šest je na respiratoru –neinvazivnoj ventilaciji , a četiri su na visokom protoku kisika.

Dosadašnja iskustva medicinskog osoblja Covid tima govore da se u četvrtom valu pandemije Covid 19 ,u odnosu na prethodni , ubrzalo pogoršanje kliničke slike oboljelih .Virus se širi u populaciji koja nije vakcinisana i napada omladinu i djecu.

Pored stalne brige o Covid pacijentima osoblje Opće bolnice pruža zdravstvene usluge i drugim pacijentima kojima je potrebno liječenje.

Tokom jučerašnjeg dana 53 pacijenta su primljena na hospitalizaciju , a 31 je završio bolničko liječenje. Urađeno je 1.333 pregleda i pruženo je 6.093 usluge, a u operacionim salama je urađeno 26 operacija .

Na Urgentnom centru su pregledana 123 pacijenta, Kabinetu za ortopediju 105, a na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku je bilo 331 pregled i 523 pružene zdravstvene usluge, dok je klinička laboratorija uradila više od 2.000 usluga. U ovoj zdravstvenoj ustanovi jučer je rođeno pet beba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.