ALBANIJA

Elma Hrustić, nova Miss Summer Mediterano: Bh. pilotkinja oduševila na izboru ljepote

Vrlo sam sretna što sam imala priliku predstavljati svoju državu i vratiti se još ponosnija u nju, kaže Elma

Elma Hrustić se priprema da jednog dana poleti. Avaz

Piše: A. Bajramović

21.9.2021

Na takmičenju Miss Summer World, koje je održano u Albaniji, Sarajka Elma Hrustić osvojila je titule Miss Summer Mediterano i Miss Television. Ni uspjeh koji je postigla među više od 20 ljepotica iz cijelog svijeta 22-godišnju studenticu završne godine Fakulteta političkih nauka (FPN) u Sarajevu ne motivira dovoljno da bi se odrekla novinarstva kao svoje najveće ljubavi.

Poziv fotografa

- Pripreme su počele u Draču, u gradovima Albanije radili smo revije, upoznavali gradonačelnike, ljude, vidjeli prelijepa mjesta i stekli nova prijateljstva. I na takmičenje sam otišla na poziv fotografa Ensada Adilovića Kineza i drago mi je što sam upoznala još jednu zemlju, novu kulturu i način življenja. Veoma sam sretna što sam imala priliku predstavljati svoju državu i vratiti se još ponosnija u nju - kaže Elma.

Hrustić: Vidjeli prelijepa mjesta i stekli nova prijateljstva. Avaz

Dodaje da uživa u pažnji koju izaziva na nastupima, ali da je manekenstvo samo hobi i da od svog cilja neće odustati.

- Nažalost, manekenstvo ne vidim kao svoj životni poziv, već samo kao hobi koji će mi pomoći da putujem, steknem nova prijateljstva i uživam u toj pažnji koja bude usmjerena samo na nas. Imam 22 godine i na završnoj sam godini master studija FPN-a Sarajevo. Nadam se da ću, po završetku studija, pronaći posao u struci, jer je tokom studiranja ljubav prema novinarstvu postala još jača - ističe Hrustić.

Još znanja

Manekenstvo nije ni na drugom mjestu, jer, osim da bude angažirana kao novinarka, Elma se priprema da jednog dana poleti.

- Nakon završetka srednje škole položila sam sve module za stjecanje licence A, koja je putem Direkcije za civilnu avijaciju BiH priznata od Agencije za sigurnost zračnog prometa u svim zemljama EU. Nastojim steći još znanja u tom polju, jer sam osoba koja ima velike ambicije i trudi se da ih ostvari - pojašnjava.

Dijeli uspjeh

Svaki svoj uspjeh dijeli s roditeljima i sestrom, jer od porodice ima stalnu podršku. Uporedo s obavezama na fakultetu radi u jednom sarajevskom fitness centru jer, kako kaže, trudi se da zaradi svoj novac i postane nezavisna, ali da istovremeno i uživa u najboljim godinama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.