ZBOG KOMŠIĆEVIH POSTUPAKA

Dodikov savjetnik poručio: Sve je izvjesnije da BiH neće biti

Iz onoga što vidimo da je Komšić rekao prilikom susreta sa generalnim sekretarom UN-a, samo je dodatno potvrđeno da on u UN-u ne predstavlja BiH, kazao je Kovačević

N. Aj. / Srna

Radovan Kovačević, savjetnik Milorada Dodika, komentirao Komšićev odlazak u Njujork

Foto: Arhiv


Da li će ili neće biti BiH s Miloradom Dodikom, to ćemo tek da vidimo, ali je sasvim sigurno da je zbog sramnih i antiustavnih postupaka Željka Komšića sve izvjesnije da BiH neće biti, poručio je Radovan Kovačević, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

- Ustav BiH jasno kaže da Predsjedništvo BiH odluke iz oblasti vanjske politike donosi konsenzusom tri člana, a član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je glasao protiv odluke o imenovanju i upućivanju delegacije na 76. sjednicu Generalne skupštine UN-a, što znači da takva odluka nije donesena - istakao je Kovačević u izjavi za Srnu.

On je ukazao da je zbog toga jasno da Komšić u UN-u ne može predstavljati BiH, jer BiH u svojim institucijama nije donijela takvu odluku.

- Iz onoga što vidimo da je Komšić rekao prilikom susreta sa generalnim sekretarom UN-a, samo je dodatno potvrđeno da on u UN-u ne predstavlja BiH, jer onako sramne i neistinite tvrdnje možda može iznijeti u ime svoje kombi stranke, u ime zlatnih ljiljana ili u ime građana kojima je zabranjen ulazak u sve opštine sa većinskim hrvatskim stanovništvom, ali u ime zajedničkih institucija BiH ne može - naglasio je Kovačević.

NA VRH

Podijeli članak na