TREBINJE

Nakon 30 godina opet će se moći spavati u Planinarskom domu

Osigurani su kreveti i posteljina za 24 osobe

Završeni radovi na uređenju. AVAZ

Piše: P. Mu.

22.9.2021

U Planinarskom domu na Zubačkim Ublima kod Trebinja završeni su radovi u sobama na spratu koji su obuhvatali zidanje, malterisanje, postavljanje instalacija za grijanje, izradu podloga, razvođenje struje, rasvjetu, ugradnju laminata i krečenje.

Nakon 30 godina ovaj objekt postao je ponovo funkcionalan za prenoćište svima koji to žele, a prvenstveno planinarima.

Kroz projekt koji je realiziran u saradnji s Gradskom upravom, Planinarskim društvom (PD) „Vučji zub“ i švicarskom organizacijom „Helvetas“, osigurani su kreveti i posteljina za 24 osobe.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, riječ je o projektu „Aktivni odmor - razvoj turističkih potencijala Trebinja“, čija je vrijednost 65.000 KM.

- Kroz ovaj projekt, ovo popularno mjesto u Parku prirode Orjen dobiva svoj novi izgled i obogaćuje turističku ponudu grada Trebinja - istakao je Ćurić.

Igor Škero, predsjednik PD „Vučji zub“, rekao je da je u okviru projekta 17 članova ovog društva prošlo obuku, položilo stručni ispit i dobilo certifikate planinarskih vodiča od Planinarskog saveza RS, čime će, u saradnji s turističkim agencijama, moći voditi turiste po planinama oko Trebinja i u okruženju.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.