BOTOVSKI NAPADI

Jurišnik SDA Jasmin Mulahusić ponovo vrijeđa novinare

Mulahusić se na Facebooku ovaj put oglasio nakon što je u programu N1 televizije emitirana emisija “Izvan okvira” u kojoj je Vučić ugostio Lejlu Turčilo

Jasmin Mulahusić: Napao novinara televizije N1. Avaz

Fu. M.

21.9.2021

Jasmin Mulahusić, internet jurišnik SDA, nastavlja s uvredama. Ovaj put meta njegovih montaža i brutalnih potvora bio je i novinar N1 televizije Nikola Vučić. 

Mulahusić se na Facebooku ovaj put oglasio nakon što je u programu N1 televizije emitirana emisija “Izvan okvira” u kojoj je Vučić ugostio Lejlu Turčilo, profesoricu na Fakultetu političkih nauka koja je izložena linču i botovskim napadima zbog tobožnjeg "negiranja genocida" što je apsolutna laž. 

Mulahusić, poznat po fotomontažama u kojima diskreditira svakog ko misli drugačije od kadrova SDA, optužio je novinara N1 da je tokom intervjua s profesoricom Turčilo iznosio vlastite stavove, nazivajući ga "mladićem koji sa osmijehom nevješto krije mržnju".

- Nije bilo dovoljno protjerati ljude, pobiti i raseliti, otjerati ih čak i na drugu stranu Atlantika, već ih treba disciplinovati i naučiti na njihovo pravo i obavezu da šute i šućuraju što živu glavu izvukoše i na tome da ostanu. Pojavili su se ovi neki ljudi koji su zasjeli u pozicije u medijima i obrazovnim institucijama i koji sinhronizovanom vatrom pokušavaju ušutkati svaki slobodarski glas bošnjačke žrtve. Međusobno su konektovani poput dvojca, profesorice Lejle Turčilo i njenog učenika i novinara Nikole Vičića. Ovaj posljednji nije se zadovoljio ulogom voditelja emisije “Izvan okvira” na televiziji N1, već je sebi priskrbio pravo da on tumači i zauzima stav, te na taj način ne nudi javnosti vijest već im nameće vlastiti pogled kao jedini ispravni, koji nema alternativu, kao mjeru i paradigmu koja određuje šta je ispravno a šta nevaljalo. Da stvar bude gora, ovaj mladić sa osmjehom koji nevješto krije mržnju, stigmatizira i dehumanizira na hiljade slobodnomislećih građana koji koriste svoje pravo na slobodu mišljenja i izražavanja - napisao je radikal Mulahusić o novinaru N1 televizije. 

Status Mulahusića na Facebooku. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.