ŠEF DELEGACIJE EU

Satler danas u posjeti Konjicu, Jablanici i Mostaru

Šef Delegacije EU u BiH tokom posjete Mostaru pridružiti "Mostarskoj biciklijadi", koju organizuje Biciklistički klub Mostar

Satler u posjeti Konjicu, Jablanici i Mostaru. Avaz

Ad. A. / Srna

22.9.2021

Šef Delegacije EU u BiH Johan Satler boravit će danas u Konjicu, Jablanci i Mostaru, gdje će razgovarati sa predstavnicima lokalnih vlasti i posjetiti privredne subjekte čije poslovanje je podržala Unija kroz različite projekte.

Sastanak Satlera sa načelnikom Konjica Osmanom Ćatićem planiran je za 12.45 sati.

Nakon sastanka, šef Delegacije EU u BiH posjetiće Muzej drvorezbarstva, koji je firma "Rukotvorine" iz Konjica otvorila 2019. godine uz podršku EU.

Nakon Konjica, Satler će se u 15.10 sati sastati sa načelnikom Jablanice Damirom Šabanovićem i posjetiti preduzeće "Most M", koje je osnovano iz programa "EU for biznis".

U saopštenju se navodi da će se šef Delegacije EU u BiH tokom posjete Mostaru pridružiti "Mostarskoj biciklijadi", koju organizuje Biciklistički klub Mostar u saradnji sa mostarskim Sportskim savezom povodom obilježavanja Svjetskog dana bez automobila.

Planirano je da Satler u 20.3 sati sa načelnikom Mostara Mariom Kordićem i direktorom Mostarske škole roka Orhanom Maslom svečano zatvori festival "Otvoreni grad Mostar", koji je podržala EU, najavljeno je u saopštenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.