ŠTA KAŽE POLICIJA

Novi detalji / Iz MUP-a HNK za "Avaz": Sudijska trojka utakmice Velež - Borac se samovoljno isključila iz kolone u Jablanici

Zastali na jednoj benzinskoj pumi i nastavili put prema Sarajevu

M. Smajkić

Ljudevit Marić: Tragamo za sivim Golfom 5

Foto: Avaz


Dok u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona tragaju za četvoricom muškaraca i vozilom Golfu 5 sive boje, napadača na glavnog sudiju meča Velež-Borac, Sabriju Topalovića,njegovog pomoćnika Admira Šehovića te supervizora suđenja, Adnana Alispahića, s druge strane, u policiji su izvršili sve provjere i informacije tragom pitanja zbog čega sudijska trojka nije imala njihovu pratnju.

Kako je potvrđeno za portal "Avaza" iz MUP-a HNK, nakon svih obavljenih razgovora s načelnicima policijskih uprava Mostar i Konjic te stanica Jablanica i Prozor/Rama utvrđeno je da se sudijska ekipa koja se nalazila u vozilu Mercedes u Jablanici samovoljno isključila iz kolone koja je bila pod policijskom pratnjom.

- Autobus s gostujućom ekipom, sudije, delegati Nogometnog saveza su, u skladu s planom osiguranja, imali policijsku pratnju . Pripadnici Policijske uprave Mostar su ih dopratili do mjesta Aleksin han, gdje su ih preuzeli pripadnici Policijske uprave Konjic. U jednom trenutku su se osobe koje su se nalazile u automobilu Mercedes isključile iz kolone u Jablanici, gdje su zastali na jednoj benzinskoj pumpi. Bez obavijesti policiji o tome samoinicijativno su se odlučili kretati magistralnim putem M-17 od Jablanice prema Sarajevu, dok je autobus uz pratnju policije nastavio put trasom prema Prozor/Rami - potvrdio nam je Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK.

Kako saznajemo, u policiji vrše intenzivne provjere s ciljem pronalaska napadača na sudijsku trojku, a u toku je pregled snimaka videonadzora s brojnih objekata od Mostara do mjesta incidenta , tunela Lendava.

Više o temi MUP HNK

OBJAVLJENA LICITACIJA
MUP HNK prodaje 17 vozila koja ne koristi
NA VRH

Podijeli članak na