DOBILA BROJNE PRIJETNJE

Lana Prlić o brutalnom linču koji je preživjela za "Avaz": Samo sam pozvala ljude da se vakcinišu i tako zaštite i sebe, i druge

Drago mi je da niko drugi nije proživio ovo isto i smatram da ovo nije sloboda govora

Prlić: Dobila sam lavinu komentara, čak oko 30.000. Avaz

Piše: L. Memčić

22.9.2021

Zastupnica SDP-a BiH u Federalnom parlamentu, Lana Prlić, doživjela je javni linč na svom Facebook profilu nakon što je objavila fotografiju uz informaciju da je vakcinisana, te pozvala građane da učine isto.

- Objavila sam post na svom Facebooku da sam se revakcinisala i pozvala građane i građanke na vakcinaciju kako bi zaštitili i sebe i druge. Međutim, desilo se nešto čemu se niko nije nadao pa ni ja. Dobila sam lavinu komentara, čak oko 30.000 – kazala je Prlić u izjavi za „Avaz“.


Status na Facebooku koji je izazvao lavinu komentara. Printscreen

Nažalost, kako ističe, velika većina je uvredljivog i seksističkog sadržaja i prijetnji te navodi da su ti komentari prešli granice BiH i regiona.

- Ono što želim da kažem jeste da je ovo jedna vrsta javnog linča. Vidjeli smo da su i prije mene moje kolege, političari i javne osobe su isto tako objavile da su vakcinisane i pozvale na vakcinaciju. Međutim, nisu dobili ovakav val uvreda. Drago mi je da niko drugi nije proživio ovo isto i smatram da ovo nije sloboda govora već javni linč – zaključila je Prlić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.