REAKCIJE

Kazaz o govoru Komšića u UN-u za "Avaz": Širi paranoični patriotizam dok u konkretnim akcijama njegova politika nema rezultata

Širi paranoični patriotizam, dok u konkretnim akcijama njegova politika ne daje nikakve rezultate, kaže profesor Enver Kazaz

Enver Kazaz: Egoistička politika Željka Komšića. Avaz

Piše: A. Ka.

22.9.2021

Bosna i Hercegovina neće imati puno koristi od Komšićevog govora u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija. Ovim riječima je profesor i politički analitičar Enver Kazaz za portal "Avaza" komentirao današnji govor Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH u okviru generalne debate 76. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Kazaz za portal "Avaza" kaže da bi BiH puno više koristi imala da je Komšić skupa sa članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković organizirao diplomatsku akciju.

- Da pridobiju svjetske sile u rješavanju kriza u Bosni i Hercegovini, da pridobiju Berlin i Njemačku, Rusiju, Francusku i druge velike sile. Ovako, Komšić otvara frontove prema tim velikim silama, kritizira Angelu Merkel i Njemačku, pa čak i Sjedinjene Američke Države. Tako da je to jedna egoistička politika koja, u principu, se busa u prsa u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija šireći paranoični patriotizam, dok u konkretnim akcijama njegova politika ne daje nikakve rezultate – zaključio je profesor Kazaz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.