VREMENSKA PROGNOZA

Smanjenje oblačnosti tokom dana utjecat će na bolje raspoloženje

Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 25 stepeni

N. Aj.

U Sarajevu bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Foto: Arhiv


Danas se u Bosni i Hercegovini, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini mala do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 25 stepeni.

U Sarajevu bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna temperatura oko 15 stepeni.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Uz stabilnije vremenske prilike, porast temperature zraka i sunčane intervale danju, meteoropati i hronični bolesnici u manjoj mjeri će osjećati tegobe, a većina populacije bit će boljeg raspoloženja. Tokom jutra i noći svježije, čemu bi trebali posvetiti pažnju i prikladno se odjenuti.

Više o temi Vrijeme

VREMENSKA PROGNOZA
U BiH danas oblačno vrijeme s mogućom kišom
NA VRH

Podijeli članak na