NA LICU MJESTA

Ministar Lukač se izjasnio da nije kriv za ugrožavanje sigurnosti Draška Stanivukovića

Optužnicom se Lukač tereti da je u sali Narodne skupštine RS udario Stanivukovića u lice

Dolazak Lukača u Sud. O. Ma.

Piše: O. Ma.

23.9.2021

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač došao je u Osnovni sud u Banjoj Luci na izjašnjenje o krivici po optužnici za ugrožavanje sigurnosti i nanošenje tjelesnih povreda bivšem poslaniku, a sada gradonačelniku Banje Luke Drašku Stanivukoviću.

Optužnicom se Lukač tereti da je u sali Narodne skupštine RS udario Stanivukovića u lice, tokom prijenosa uživo na RTRS i BN televiziji. Sve se odigralo 23. decembra 2019. godine tokom Posebne sjednice NSRS na kojoj se raspravljalo o Programu reformi BiH.

- Oštećeni Stanivuković je predsjedniku Vlade RS Radovanu Viškoviću dao zastavice sa oznakom NATO pakta, koje je premijer polomio i bacio na pod. Nakon toga Lukač je Stanivukoviću uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo na način da mu se prijetećim tonom obratio riječima: "I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako... inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je to kod Stanivukovića izazvalo osjećaj ugroženosti i straha za sopstveni život. Nakon toga Lukač je, kako se navodi u optužnici, više puta sa govornice pozvao Stanivukovića da dođe do njega.

- Kada mu je oštećeni prišao optuženi mu je rekao: "Još jednom, još jednom majmune", nakon čega ga je otvorenom šakom desne ruke udario u predio lica, na koji način mu je nanio tjelesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne - navodi se u optužnici.

Lukač se izjasnio se da nije kriv ni za jedno djelo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.