OBJAVIO NA STRANICI

Vukanović će tražiti ostavku ministrice finansija Vidović zbog učestvovanja u radu institucija BiH

Predstavlja izdaju i grubo kršenje Odluka NSRS koje su usvojene na Posebnoj sjednici kada je odlučeno da se do daljeg ne učestvuje i ne glasa u Zajedničkim institucijama BiH

Nebojša Vukanović. Arhiv

Piše: N. Aj.

23.9.2021

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini RS-a, najavio je na svojoj web stranici da će podnijeti inicijativu za smjenu entitetske ministrice finansija Zore Vidović zbog kršenja odluka skupštine o neučestvovanju u radu institucija BiH.

Lažna odbrana srpskih nacionalnih interesa

- I dok s jedne strane Dodik i SNSD zamajavaju narod pričama o blokadi institucija BiH zbog navodne i lažne odbrane srpskih nacionalnih interesa, sa druge strane najviši funkcioneri krišom glasaju i odlučuju u institucijama BiH. Tako je grobar finansija Srpske Zora Vidović, jučer na sjednici Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kao ministar finansija i član Upravnog odbora UIO BiH iz Srpske, glasala za donošenje Odluke o kupovini poslovnog prostora u centru Banje Luke od Mileta Radišića, kuma Milorada Dodika, i da se za to planiraju sredstava u Budžetu Savjeta ministara BiH za narednu 2022. godinu - piše na stranici Nebojše Vukanovića.

Navodi se kako učestvovanje u radu Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH kao i glasanje za "sramnu Odluku da se baci 100 miliona maraka za zgradurinu kako bi Dodik, Čović i tajkuni preko kumova dodatno milionima napunili džepove, je drsko i sramno".

Neka se pripreme

- Predstavlja izdaju i grubo kršenje Odluka Narodne skupštine Republike Srpske koje su usvojene na Posebnoj sjednici kada je odlučeno da se do daljeg ne učestvuje i ne glasa u Zajedničkim institucijama BiH. Zbog toga ću, uz zahtjev za smjenu potpredsjednika Narodne skupštine Denisa Šulića, koji je na Dnevnom redu Narodne skupštine Republike Srpske, tražiti i smjenu Zore Vidović zbog kršenja Odluka i zakona.

Neka se Zora Vidović, ali i Višković, Natalija Trivić i ostali ministri, dobro pripreme za narednu sjednicu, koja počinje u utorak, i nadam se da neće po običaju uteći i šutiti, jer je to uzaludno, neće pobjeći od istine i pravde koja je spora, ali dostižna - naveo je Vukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.