EVROPSKI PARLAMENT

Željana Zovko imenovana za šeficu promatračke misije EU na izborima u Hondurasu

Ova misija je potvrda važnosti demokratskih vrijednosti u našim odnosima s Hondurasom, našom partnerskom državom, kaže Zovko

Ad. A. / Fena

Zovko dobila novu funkciju

Foto: Fena


Zastupnica u Evropskom parlamentu Željana Zovko imenovana je šefom promatračke misije Evropske unije za predstojeće izbore u Hondurasu od strane visokog predstavnika Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednika Evropske komisije Žeozefa  Borela, priopćili su u petak iz Ureda za odnose s javnošću Evropske pučke stranke.

 - Izuzetna mi je čast što sam imenovana šefom promatračke misije Evropske unije za izbore u Hondurasu. Ova misija je potvrda važnosti demokratskih vrijednosti u našim odnosima s Hondurasom, našom partnerskom državom. Veselim se suradnji s vlastima Hondurasa, političkim strankama i ostalim dionicima. Misija EU-a nadzirat će izborni proces na neovisan i objektivan način - poručila je Zovko.

 Kao i kod prethodnih promatranja izbora u Hondurasu od strane europskog izaslanstva u 2013. i 2017. godini, nadolazeće promatračke misije bit će raspoređene temeljem poziva honduraških vlasti. Glavni tim otputovat će već sredinom listopada i pratiti pripreme za dan izbora. Kao šef promatračke misije, Zovko će se pridružiti timu u Hondurasu krajem listopada i tijekom trajanja izbora. Nakon objave izbornih rezultata, Zovko će u ime promatračke misije predstaviti konačno izvješće o svojim nalazima i preporukama o izbornom procesu.

NA VRH

Podijeli članak na