POTVRĐENO

Ministar Džindić za "Avaz": Normalizirana isporuka plina u Sarajevu, problem je riješen

Građanke i građani Sarajeva neće ostati bez prirodnog gasa niti grijanja, poručio je direktor "Sarajevogasa" Baković

Džindić: Normalizirana isporuka plina. Avaz

Piše: E. Halimić

24.9.2021

Problem sa snabdijevanje plinom u Sarajevo je riješen, kazao je za portal „Avaza“ ministar energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Nermin Džindić.

Podsjećamo, korisnici Toplana u Sarajevu jutros su ostali bez grijanja, a nakon što je „Sarajevogas“ obustavio isporuku plina.


Nema više problema

Džindić: Problem je riješen. Avaz

- Isporuka plina je normalna u Sarajevu i problem je riješen – istakao je Džindić.

Dodao je da je do problema došlo jer se ispostavilo da količine plina koje su naručene za septembar nisu bile dovoljne zbog nešto nižih temperatura.

- Nema više problema. Ne znam do koga je bilo tačno. Nije ni bitno, važno je da je problem riješen – naglasio je Džindić.

Prema njegovim riječima, problem je riješen sa dobavljačem plina iz Srbije.

- Imamo dovoljne količine plina do kraja ovog mjeseca, a od sljedećeg svakako su naručene trostruko veće količine – pojasnio je Džindić.


Blokada isporuke

Iz Sarajevogasa" su saopćili da su jutros građanke i građane Kantona Sarajevo iznenadili bombastični naslovi u kojima je pomenuto da je KJKP "Sarajevogas" blokirao isporuku plina KJKP Toplane.

Direktor KJKP "Sarajevogas" Edis Baković naglasio je da nema razloga za paniku, te istakao da je održan sastanak svih aktera gasnog sektora.

- Trenutno, ujedinjeno i aktivno analiziramo novonastalu situaciju. Razgovaramo, mjesta za dezinformacije koje su bile uzrok velikog broja poziva medija – nema! Javnost će uskoro biti informisana o ishodu sastanka, a građanke i građani Kantona Sarajevo neće ostati bez prirodnog gasa niti grijanja - poručio je Baković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.