SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Svečano otvorenje džamije Mesudija u naselju Rječica upriličeno 24.septembra

Svečano otvorenje džamije Mesudija u naselju Rječica upriličeno 24.septembra. Mesudija

Piše: M. D. A.

24.9.2021

Više od 5.000 stanovnika naselja Rječica do sada nisu imali gdje da obavljaju molitvu niti su njihova djeca imala mekteb. Džamija Mesudija će djeci naselja Rječica osigurati mekteb koji je početna i temeljna odgojno-obrazovna ustanova na nivou džemata u okviru Islamske zajednice.

Dobrodošlicu svečanog otvorenja je poželio imam džemata Senedin ef. Šarić kao i predstavnik građevinskog odbora Almedin Kadrić. Svečanom otvorenju su prisustvovali načelnik općine Novi Grad Semir Efendić, glavni imam Medžlisa dr.Abdulgafar ef. Velić,te zamjenik Reisul-uleme IZ-e dr. Enes-ef. Ljevakovića.

Dan ranije, četvrtak 23.septembra proučen je prvi mevludski program koji je proučio Hor Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo. Prigodno predavanje je održao glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić kojem su prisustvovale brojne zvanice kao i stanovnici naselja Rječica.

Pozivamo sve vjernike i građane Sarajeva, ali i drugih gradova da posjete džamiju ”Mesudija” na adresi ul. Paljevska do br. 103 u naselju Rječica. Tačnu adresu možete pronaći skeniranjem QR koda na prvoj fotografiji u galeriji.


Svečano otvorenje džamije Mesudija u naselju Rječica upriličeno 24.septembra - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.