SAOPĆENJE

GO SBB Mostar: Velež će ostati ponosan i dostojanstven, a Nogometni savez treba ispitati svoju odluku

Veležova brilijantna igra ove godine i uspjesi nisu mogli rezultirati boljim, već naprotiv, krenuti putem rušilačkog i silaznog puta, saopćeno je iz GO SBB Mostar

Oglasili se iz Gradskog odbora SBB Mostar. Avaz

Fu. M.

24.9.2021

Glavni odbor Saveza za bolju budućnost Mostar reagirao je nakon posljednjih dešavanja na utakmici Velež - Borac.

Podsjetimo, utakmica je prekinuta i registrovana službenim rezultatom 0:3. Nakon utakmice glavnom sudiji Sabriji Topaloviću zapaljeno je i vozilo. Nogometni savez Bosne i Hercegovine potom je drakonski kaznio Rođene.

GO SBB Mostar izdao saopćenje. Ilustracija

Saopćenje GO SBB Mostar prenosimo u cijelosti.

- U ovoj državi sve se može podnijeti, osim uspjeha, činjenica je. Veležova brilijantna igra ove godine i uspjesi nisu mogli rezultirati boljim, već naprotiv, krenuti putem rušilačkog i silaznog puta.

Nogometni Savez trebao bi ispitati svoju odluku, jer gospodin Hasić u svojoj izjavi je upravo Mostarski, na samo nama poznat način, šalom tj. liskalukom, pokušao umanjiti tenzije oko cijele stvari. Međutim, to je bio adut da se kazni i udalji od ljudi kojima je bio vjetar u leđa i način da degradiraju sjajan uspjeh Veleža. Velež se volio svih ovih godina, za njega se borilo i istrajalo.


Velež drakonski kažnjen. Avaz

Velež će stajati i biti kada ne bude ni nas, ponosan i dostojanstven u svijetu fudbala!" - saopćeno je iz Gradskog odbora SBB Mostar na čijem čelu je Alma Pašić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.