KISELJAK

Održana "Dječija olimpijada", učenici OŠ "Kiseljak 2" osvojili dvije zlatne medalje

Cilj je omogućiti mališanima barem jedan dan u prirodi, uz poticanje zdravog takmičarskog duha, kao i promocija sporta i druženje

Piše: Z. Karić

24.9.2021

Učenici OŠ "Kiseljak 2": Zlatna ekipa - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

“Dječija olimpijada”, cjelodnevno sportsko takmičenje za učenike osnovnih škola od prvog do petog razreda, održana je danas u Kiseljaku, a u organizaciji Udruge “Arka”. Stotine učenika iz devet kiseljačkih i kreševskih osnovnih škola okupile su se u Velikom parku, a takmičili su se u disciplinama poput malog nogometa, skoka udalj, potezanja konopca, trčanja...

Cilj “Dječije olimpijade” je omogućiti mališanima barem jedan dan u prirodi, uz poticanje zdravog takmičarskog duha, kao i promocija sporta i druženje.

Među mnogobrojnim učesnicima bili su i učenici Osnovne škole „Kiseljak 2“ Zabrđe, koji su osvojili dva prva mjesta. To nam je potvrdila Adisa Barić, pedagoginja u OŠ „Kiseljak 2“.

- Ponosni smo na ekipu učenika od prvog do petog razreda koji su predstavljali našu školu, a posebno smo sretni zbog postignutih rezultata. Učenik petog razreda Ajnur Karić osvojio je prvo mjesto u kategoriji trčanja sprint. Također, prvo mjesto smo uzeli i u malom fudbalu. Kući se vraćamo s dvije zlatne medalje – kazala je Barić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.