GLADNA ZVIJER

Užas kod Gacka: Razjareni medvjed napao stado ovaca i ranio psa

On napominje da ovo nije prvi put da medvjed napada njihovo stado. Slična situacija se desila prije dvije godine kada im medvjed odnio troje janjadi

Došao do porodične kuće. Ilustracija

Piše: E. T.

24.9.2021

Razjareni medvjed je u  gatačkom selu Kravarevo u četvrtak navečer napao stado ovaca vlasnika Miljana Mastilovića, a ova zvijer je rastrgla jednu ovcu. Također, medvjed je povrijedio psa, a vlasnik je, na sreću, prošao bez povreda. Dodaju kako se medvjed povukao u obližnju šumu kada je Miljanov brat, koga je vlasnik ovaca uspio dozvati, opalio hitac u zrak, javljaju lokalni portali. 

- Sve to se desilo u neposrednoj blizini, nešto više od pola kilometra od naše porodične kuće i nedaleko od rijeke Vranjače - kaže Miljanov bratić Jovan Mastilović za Radio Gacko.

On napominje da ovo nije prvi put da medvjed napada njihovo stado. Slična situacija se desila prije dvije godine kada im medvjed odnio troje janjadi.

U gatačkom lovačkom udruženju su naveli da je medvjed nedavno napao ovce i u rejonu sela Višnjevo. Lovci smatraju da ni ljudi nisu sigurni. U nadležnom odjeljenju je rečeno da je podnesen zahtjev za procjenu i nadoknadu štete od ovog napada medvjeda na ovce.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.