UZROK NEPOZNAT

Požar u bolnici u Doboju: Pacijenti gasili vatru, jedan zadobio opekotine

Iako sam teško bolestan i bio sam priključen na infuziju , to sam počupao jer sam želio da pomognem da spasimo čovjeka, rekao je očevidac

L. M. /Glassrpske

Portiri pomogli u gašenju požara

Foto: Glas Srpske


Pacijent dobojske bolnice “Sveti Apostol Luka” S.Š (42) iz Modriče zadobio je opekotine u požaru koji je izbio sinoć u ovoj zdravstvenoj ustanovi na Odjeljenju hirurgije, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Kako navode, vatru su ugasila dvojica pacijenta od kojih je jedan bio u kolicima, te su uz pomoć bolničkih portira spasili pacijenta koji je ležao u sobi u kojoj je izbio požar.

- Negdje u 23 sata osjetio se dim i saznali smo da je izbio požar na Odjeljenju hirurgije. Odmah sam otišao do te sobe s protivpožarnim aparatom i počeo da gasim. Iako sam teško bolestan i bio sam priključen na infuziju i imao bromile po rukama, to sam počupao jer sam želio da pomognem da spasimo čovjeka. U tom svem mi je pomagao čovjek koji je bio u kolicima i koji nema jednog stopala. Uspjeli smo to ugasiti i spasiti čovjeka koji je bio u sobi na krevetu i nije se mogao pomjerati zbog povreda koje zadobio navodno ranije u nesreći - rekao je jedan pacijent koji leži u Dobojskoj bolnici ne želeći da se predstavi.

Istakao je da su ubrzo stigli bolnički portiri koji su pomogli da pacijenta s krevetom izmjeste iz sobe zahvaćene požarom.

- Sve je bilo puno dima, svjetla nisu radila i bio je mrak. Sreća je da smo uspjeli tog pacijenta da spasimo i da nije došlo do težih posljedica. Pomagala nam je i jedna medicinska sestra koja inače bila sama. Ubrzo na mjesto događaja stigla je policija kao i direktor bolnice. Pretpostavlja se da je do izbijanja vatre došlo zbog kvara na elektroinstalaciji negdje oko klime - kazao je za “Glas Srpske”.

Policijska uprava Doboj saopćila je da im je sinoć u 23:35 sati prijavljeno je da je na Odjeljenju hirurgije u bolnici “Sveti Apostol Luka” u Doboju, iz nepoznatih razloga, došlo do požara u sobi broj 6.

- Tom prilikom je pacijent koji je ležao na pomenutom odjeljenju S.Š. iz Modriče, zadobio povrede – opekotine po tijelu. Postupaju policijski službenici PS Doboj 1, dalji rad u toku - sapćeno je iz policije ne navodeći druge detalje.

NA VRH

Podijeli članak na