ZBOG RAZBOJNIŠTVA

Pobjegao iz države: Još jedan Bosanac na crvenoj Interpolovoj potjernici

Potjernica je raspisana po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova RS za 25-godišnjim Dejanom Popovićem

Popović: Osuđen zbog razbojništva. Avaz

Piše: M. Aš.

26.9.2021

Međunarodna policijska agencije Interpol objavila je po zahtjevu bh. pravosuđa crvenu Interpolovu potjernicu za D25 - godišnjim Dejanom Popovićem iz Doboja,  saznaje "Avazov" portal.

Potjernica je raspisana po zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

On se potražuje zbog krivičnog djela Razbojništvo, a nakon presude, postao je nedostupan organima gonjena.

Popović je zajedno s Nevenkom Novakovićem pravosnažno osuđen zbog krađe novca od bračnog para S. M. i LJ. M. te za krađu 500 maraka iz Mercedesa Đ. N.

Popović na stranici Interpola. Interpol

Presudom Vrhovnog suda RS Novaković je osuđen na sedam godina i sedam mjeseci zatvora, a Popović na pet godina i mjesec te su im na taj način potvrđene ranije presude, na koje su bile uložene žalbe.

Prilikom pljačke supružnika penzionera u noći između 27. i 28. avgusta 2018. godine u njihovu kuću u Kožuhama, kod Doboja, dok su spavali na spratu, upali su Novaković i Zoran Kuzmanović, koji je u bjekstvu, dok ih je Popović čekao u autu kod Kuzmanovićeve kuće.

U kuću ušli kroz kotlovnicu, a žena je sišla niz stepenice i uočila razbojnike, koji su je prijeteći pištoljima zaključali u sobu. Zatim su otišli do njenog muža da im kaže gdje je novac koji su pronašli na više mjesta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.