PREDSJEDNICA FORUMA ŽENA

Marina Blagojević kritizira Goricu Dodik: Nekima je do jeftine zabave na društvenim mrežama

Blagojević je naglasila da i lično osjeća sramotu kada vidi da se u javni prostor prosipaju kletve i da to postaje način političke komunikacije

E. T.

Gorica Dodik i Marina Blagojević

Foto: Avaz


Marina Blagojević, predsjednica Foruma žena PDP-a, reagirala je na posljednje komentare Gorice Dodik, kćerke Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a, u kojima vrijeđa i kune Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banja Luke. 

- Koliko nas je SNSD doveo na dno političke kulture, pokazuje i činjenica da se kao vijest prenose prostačka i primitivna pisanja člana porodice njihovog lidera. To, s druge strane, pokazuje i koliko je SNSD na dnu, jer smo u bliskoj prošlosti svjedočili kraju jedne apsolutne vladavine, neposredno nakon što su se članovi porodice počeli miješati u politiku - rekla je Blagojević. 

Blagojević je naglasila da i lično osjeća sramotu kada vidi da se u javni prostor prosipaju kletve i da to postaje način političke komunikacije.

- Jasno je da javnosti može biti zanimljivo da sluša i najpogrdnije riječi kada dolaze od jednog političkog lidera, ali apelujem da psovkama i kletvama nekoga ko ima samo „titulu“ člana porodice člana Predsjedništva ne trujemo javnost i društvo. Svako treba da nosi odgovornost za javno izgovorenu riječ, ali i odgovornost šta se dalje distribuira i čije riječi se prenose kao relevantne. I dok se neki žele popularnost na osnovu nevaspitanja i nekulture stanovnici ove zemlje se bore da prežive, prehrane svoju porodicu i školuju svoju djecu, a onda da nađu način da ih pošalju u tuđinu kako bi živjeli život dostojan čovjeka. Penzije su najniže u regionu, plate radnika mizerne a osnovne životne namirnice svakog dana sve skuplje. Nalazimo se u vrlo teškoj političkoj i ekonomskoj situaciji, a nekima je do jeftine zabave na društvenim mrežama - navodi se u saopćenju Marine Blagojević. 

NA VRH

Podijeli članak na