SKUP SNSD-A

Novinari tvrde da su ih ljudi iz Dodikovog obezbjeđenja večeras natjerali da obrišu sve snimke

Ovim putem pozivamo Udruženje novinara Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, ali i institucije, druge medijske kuće, te SNSD i druge političke subjekte da osude ovakav postupak

E. T.

Sa skupa u Banjoj Luci

Foto: Insajder


Na skupu SNSD-a koje je večeras održano u banjalučkom naselju Petrićevac obezbjeđenje Milorada Dodika fizčki je zaustavilo snimatelja portala Insajder.in da obavlja svoj posao, te ga natjeralo da obriše sve snimke sa kamere. Ostao je samo onaj koji smo i objavili - izjava Milorada Dodika, navodi se u tekstu ovog portala.

- Potom je našem snimatelju prišao Milenko Letić, koji ga je natjerao da mu preda ličnu kartu, te ga pitao gdje živi. Potom je fotografisao njegovu ličnu kartu i vratio mu je. Letić je bivši šef banjalučke komunalne policije, te nema nikava ovlaštenja da legitime bilo koga, ponajmanje novinare.

Ovim putem pozivamo Udruženje novinara Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, ali i institucije, druge medijske kuće, te SNSD i druge političke subjekte da osude ovakav postupak.

Također, želimo da pozovemo sve u ovom društvu da se bahatom ponašanju političara i lošem odnosu prema novinarima stane u kraj. Ovo nije prvi, niti izolovan incident - navodi se u tekstu ovog protala čiji je novinar bio meta obezbjeđenja.

Više o:

SNSD Milorad Dodik
NA VRH

Podijeli članak na