PREDSTAVNIČKI DOM FBIH

Odbijen prijedlog SDP-a: Neće se raspravljati o izgradnji tunela "Hranjen" i "Termobloka 7"

Toliko o tome koliko SDA i HDZ “brinu” o interesima građana, ali zato jako brinu o interesima jedni drugih, rekao je Mašić

Mašić: Neka ih bude sramota. Fena

Piše: L. Memčić

27.9.2021

Prilikom utvrđivanja dnevnog reda današnje 25. sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, Klub zastupnika SDP-a BiH predložio je uvrštavanje na dnevni red Informacija Vlade o izgradnji tunela "Hranjen", o izgradnji Termobloka 7, snabdijevanju Federacije prirodnim gasom te Informacije Vlade FBiH o usvojenom Pravilniku o dinamici zamjene fiskalnih sistema u FBiH.

Damir Mašić, šef Kluba SDP-a, je kazao da bez obzira što se radi o životno važnim temama i problemima, Klubovi zastupnika SDA i HDZ nisu podržali uvrštavanje na dnevni red ovih tačaka čime su onemogućili da se uopće raspravlja o njima.

- Također smo ispred Kluba SDP-a tražili i pojedinačno izjašnjavanje zastupnica i zastupnika za “Informaciju Vlade FBiH o usvojenom Pravilniku o dinamici zamjene fiskalnih sistema u FBiH” koji privredi nameće kupovinu novih fiskalnih kasa, što će koštati desetine miliona KM. Samo su dva zastupnika SDA, Senad Mašetić i Zijat Mušić, glasala ZA  - istakao je Mašić.

Dodaje da to nije bilo dovoljno za uvrštavanje u Dnevni red 25. sjednice.

- Toliko o tome koliko SDA i HDZ “brinu” o interesima građana, ali zato jako brinu o interesima jedni drugih i životom ih štite proizvodeći time direktnu štetu javnom interesu. Neka ih bude sramota - rekao je Mašić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.