"LIJEČIO I DODIKA"

Mazalica iz SNSD-a o aferi "Kiseonik": Treba nam papir da vidimo da sunce izlazi na istoku, a zalazi na zapadu

On je tvrdio da se koristi tehnički, a ne medicinski kiseonik i to je izazivanje panike. mogao bi krivično odgovarat, kaže Mazalica

Srđan Mazalica: Liječio hiljade pacijenata pa i lično Milorada Dodika. Avaz

E. T. / N1

27.9.2021

Poslanik SNSD-a u NSRS Srđan Mazalica, kazao je da podržava istragu afere "Kiseonik".

Pojansio je da istraga ima njegovu podršku jer je u pitanju zdravlje građana, ali naglašava da je taj kiseonik koji se desetinama godina koristi od evropskih proizvođača i da je liječio hiljade pacijenata pa i lično Milorada Dodika. 

Istakao je kako predmet krivične prijave treba biti gradonačelnik Banja Luke jer diže paniku, rekao je za N1 Mazalica.

- Vlada RS je usvojila zaključak da se u roku od 48 sati osigura nezavisna laboratorija koja će detaljno utvrditi kakav je sastav kiseonika koji se primjenjuje u UKC i svim bolnicama. U svakom slučaju mislim da kvalitet tog kiseonika nije sporan. Tokom liječenja se mjeri kvalitet tog kiseonika. Sve te zavrzlame ima li papir ili nema, jasno da je taj kiseonik od velikog evropskog proizvođača i izliječilo hiljade građana RS. Naravno da treba istražiti, ja sam za to. I Vlada Rs je pokrenula inicijativu - rekao je Mazalica u Danu uživo.

Istakao je kako predmet krivične prijave je ponašanje i gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića.

- Ako se uspostavi da je kiseonik kvalitetan i da je dokumentacija tačna. On je tvrdio da se koristi tehnički, a ne medicinski kiseonik i to je izazivanje panike. On bi mogao krivično odgovarati za to. Ušao je u obračun između velikih evropskih proizvođača. Direktor Agencije iz njegove stranke koji je svojim odlučivanjem i izjavama u javnosti pogodovao jednom od tih proizvođača. Očigledno je da nam treba papir da vidimo dasunce izlazi sa istoka, a zalazi na zapadu. Postoji papir za kiseonik i TGT. I ono što govori Zolak, postoj ljudi koji kažu da nije tačno. Sve treba istražiti. Najvažnije je da građani znaju da se taj kiseonik primjenjuje desetinama godina, liječile se bebe i na kraju lično Milorad Dodik - naveo je Mazalica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.