ZBOG OBILNIH PADAVINA

Drama na Gornjoj Breki: Vodena bujica nosila sve pred sobom, poplavljene kuće

Voda je izbijala na sve strane, kazala nam je Kulo

Fu. M.

Voda ušla u dvorišta i kuće

Foto: Printscreen


Obilne padavine koje su u poslijepodnevnim satima zahvatile Sarajevo izazvale su brojne probleme širom grada. Najteža situacija je bila u naselju Gornja Breka gdje je vodena bujica doslovno nosila sve pred sobom.

Nekoliko stambenih objekata je poplavljeno, a pred mještanima je sigurno neprespavana noć.

Čim je počela kiša da pada, voda je, kako su za „Avaz“ ispričali mještani, počela da teče dvorištem, a zatim je ušla u kuću.

- Radnici, koji već neko vrijeme saniraju glavnu saobraćajnicu u ovom naselju, ovih dana su srušili ispucali potporni zid kako bi postavili novi. Radovi traju već tri mjeseca. Tražili smo i od načelnika i drugih općinskih službi da nas prime kako bi im ispričali za ove probleme, međutim, ništa se nije desilo – kazala nam je Senada Kulo, jedna od mještanki.

Prema njenim riječima, večeras je bila katastrofa.

- Voda je izbijala na sve strane. Nosila je sve pred sobom. Komšije su nam došle da pomognu. Postavili smo vreće napunjene pijeskom kako voda dalje ne bi išla. Sve je puno šljunka i zemlje. Uništen nam je i plastenik – kazala je Kulo.

Istakla je i da su radnici koji izvode radove danas iskopali temelje za potporni zid, ali ga nisu uspjeli ozidati.

- Sada je sve uništeno. Upozoravali smo da se ovo moglo desiti. Nadležni nas nisu slušali. Fekalije su na sve strane. Strah nas je nove kiše – kazala je Kulo.

NA VRH

Podijeli članak na