KORISNE INFORMACIJE

Stanje na putevima u BiH: Povećana opasnost od odrona

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno nema dužih zadržavanja

A. Ka.

Opasnost od odrona

Foto: Ilustracija


U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a vozači se upozoravaju i na povećanu opasnost od odrona.

- Na pojednim dionicama vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever - Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Kroz tunel Crnaja (na putu Konjic - Jablanica), saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Ozimica - Topčić Polje (Donja Golubinja), Počitelj - Žitomislići (Ševaš Njive), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (kod mjesta Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno nema dužih zadržavanja.

NA VRH

Podijeli članak na