SAOPĆENJE

Izborni kongres SBB-a će se održati 20. novembra ove godine

Predsjednik Radončić dobio je punu podršku za prezentiranje stavova SBB-a u intenzivnim kontaktima sa predstavnicima međunarodne zajednice i domaćim političkim akterima, vezano za izmjene Izbornog zakona BiH

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a. SBB

Piše: E. T.

28.9.2021

Na proširenom Kolegiju predsjednika SBB-a danas je odlučeno da se Izborni Kongres ove stranke održi 20. novembra 2021. godine u Mostaru. Zbog epidemioloških mjera, odlučeno je da se u bazi do tada izvrši izbor 140 delegata, koji će izabrati, na osnovu više prijedloga i kandidata, novi Glavni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti. Također, Kongres će izabrati i predsjednika SBB-a. Za šefa Organizacionog odbora za pripremu Kongresa određen je Edis Ramović, direktor Centrale SBB-a.

Na današnjem sastanku izvršena je i politička analiza aktuelne situacije u Bosni i Hercegovini i regionu.

Predsjednik Radončić dobio je punu podršku za prezentiranje stavova SBB-a u intenzivnim kontaktima sa predstavnicima međunarodne zajednice i domaćim političkim akterima, vezano za izmjene Izbornog zakona BiH.

Na istom sastanku je zaključeno da SBB treba participirati u medijatorskoj ulozi da opozicija ili njen najznačajniji dio (po izbornim rezultatima na Općim izborima, održanim 2018. godine) izađe sa jednim kandidatom za izbor člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.