ODBLOKIRANE INSTITUCIJE

Bisera Turković pozdravila odluku Vijeća ministara o privremenom finansiranju

Važan korak ka normalizaciji rada, očekujemo što hitnije zakazivanje odgođene redovne sjednice, navela je Turković

Fu. M.

Bisera Turković

Foto: Avaz


Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrica vanjskih poslova BiH, pozdravila je odluku Vijeća ministara BiH o privremenom finansiranju te je zaključila kako je ovim “spriječena potpuna blokada rada institucija”.

- Vijeće ministara BiH danas je usvojilo Odluku o privremenom finansiranju čime je spriječena potpuna blokada rada institucija BiH. Važan korak ka normalizaciji rada, očekujemo što hitnije zakazivanje odgođene redovne sjednice. Pred nama je još važnih odluka u interesu građana - poručila je Turković zvaničnog Twittera.

Inače, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora BiH, jednoglasno je na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici donilo Odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period oktobar – decembar 2021. godine, u iznosu 249 miliona KM, što predstavlja četvrtinu sredstava odobrenih za finansiranje institucija BiH u skladu sa Zakonom o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu.

Više o temi Vijeće ministara BiH

NASTAVAK BLOKADA
Zoran Tegeltija: Kap je prelila čašu!
NA VRH

Podijeli članak na