LIDER PDP-A RAZOČARAN

Borenović poručio SNSD-u: Jednim potezom odblokirali su rad institucija BiH i priznali visokog predstavnika

Kriju se iza opozicije, tvrdeći da su imali saglasnost lidera opozicionih stranaka - rekao je Borenović

Branislav Borenović. Avaz

Fu. M.

28.9.2021

Danas je jednim potezom SNSD-a i odblokiran rad institucija BiH i „bivši njemački ministar gospodin Šmit“, kako su ga oslovljavali, priznat je za visokog predstavnika u BiH. Preciznije rečeno, kada Šmit pozove, Tegeltija i drugi ministri odobravaju privreneno finansiranje, rekao je Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa.

- Umjesto da traže saglasnost Narodne skupštine Republike Srpske za donošenje odluka na nivou BiH, oni kukavički, tokom trajanja sjednice NSRS, sazovu sjednicu Savjeta ministara i izdajnički prekrše zaključke našeg najvišeg zakonodavnog tijela o neučestvovanju u radu institucija BiH. Pri tome, kriju se iza opozicije, tvrdeći da su imali saglasnost lidera opozicionih stranaka. Jasno ću reći: lažu! Moji saglasnost nisu imali, niti sam razgovarao o tome sa njima - ističe Borenović.

Borenović kaže da je iznenađen dužinom trajanja poštovanja zaključaka NSRS od strane SNSD-a.

- Do sada je bila praksa da u Narodoj skupštini Republike Srpske predlože i usvoje zaključke o neučestvovanju u donošenju odluka na nivou BiH, a već sutra Dodik odleti u Sarajevo i donosi odluke u Predsjedništvu. Sad su, sa ponekim izletom, izdržali „čak“ dva mjeseca dok nisu potpisali potpunu izdaju i novo poniženje za najstariju instituciju Republike Srpske - kaže Borenović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.