REAKCIJE

Udruženje za cistričnu fibrozu BiH: Hvala "Dnevni avaz", naš Benjamin je primljen na Pedijatrijsku kliniku

Dokle će se preko leđa naše nedužne djece nadležne institucije prepirati, naveli su

Fu. M.

Akmedina Semanić sa dječakom Benjaminom

Foto: Avaz


Iz Udruženja za cistričnu fibrozu BiH reagirali su večeras nakon što je dječak Benjamin Semanić primljen na Pedijatrijksu kliniku KCUS-a.

Iz ovog udruženja zahvalili su se "Dnevnom avazu" koji je objavio priču o Benjaminu i njegovoj majci koji su danas cijeli dan čekali ispred Pedijatrije da ih prime.

Njihovu reakciju, koju su objavili na svom Facebook nalogu, prenosimo u cijelosti:

- Tek nakon poziva medija, naš Benjamin je danas oko 18.30 primljen na Pedijatrijsku kliniku KCUS-a! Je li se iko zapitao šta su radili cijeli dan ispred Klinike sa ovako teškom dijagnozom? Je li se zapitao iko jesu li imali igdje mjesto gdje će se dijete inhalirati? Oprati ruke? Ugrijati se? Naravno da nije.

  • Status Udruženja za cistričnu fibrozu BiH

    Status Udruženja za cistričnu fibrozu BiH

    Foto: Printscreen


Od 8  ujutro do 16.30 čekali su rezultate COVID testa, da bi im naposljetku rekli da su negativni, ali da mjesta na Klinici nema i da se snađu za smještaj do sutra.

Dokle će se preko leđa naše nedužne djece nadležne institucije prepirati? Dokle će ljekari preko leđa naše nedužne djece svoju sujetu liječiti?

Odgovore na ovo ne znamo, ali ono što sigurno znamo je da od pravde za svu našu djecu odustati nećemo - naveli su iz Udruženja za cistričnu fibrozu BiH.

NA VRH

Podijeli članak na