NEMA KVORUMA

Afera "Snimak": Otkazana sjednica Komisije za nadzor nad radom OSA-e, evo ko nije došao

Na ovom snimku Mehmedagić se direktno miješa u rad Tužilaštva i traži od tužiteljice da ukloni tužitelja Olega Čavku

Mehmedagić i Tadić. Avaz

Piše: M. Aš.

29.9.2021

Lider SDP-a i predsjedavajući Komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Nermin Nikšić zakazao je danas sjednicu ove komisije.

Sjednica je bila zakazana u 11 sati, no kako nam je potvrđeno, ista je otkazana jer članovi Komisije iz RS nisu se pojavili.

Kako "Avaz" saznaje, sjednici se nisu odazvali Mirko Šarović, Sredoje Nović, Nenad Stevandić i Nikola Špirić.

Kako je najavljeno, komisija je bila zakazana zbog audiosnimka razgovora direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA) Osmana Mehmedagića sa glavnom tužiteljicom Tužilaštva BiH Gordanom Tadić, koji je ranije objavio portal “Avaza“.

Na ovom snimku Mehmedagić se direktno miješa u rad Tužilaštva i traži od tužiteljice da ukloni tužitelja Olega Čavku, koji vodi istragu protiv njega u aferi "Diploma".

Na snimku ih precizno informira da zna s kim razgovora novinar "Avaza" Aščerić (Aščić), koga zove i kako dobiva informacije.

- Ja imam službu koja analizira, ja dam njima, oni sve provjere. Mi znamo kada je on zvao onog Aščerića (Miralem Aščić, novinar "Avaza"). Mi znamo kada je ovaj njega Aščerić zvao, sve mi znamo – kaže Osmica na snimku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.