PREMIJER USK

Ružnić za „Avaz“: Građani ih birali da rade u Skupštini, a oni samo redovni na plaći

Smatram da i Vlada i Skupština USK moraju djelovati prvenstveno u interesu građana, rekao je Ružnić

Mustafa Ružnić. Avaz

Avaz.ba

29.9.2021

U Unsko-sanskom kantonu nastavljen je obračun poslanika SDA i onih iz NiP-a, Naše stranke i POMAKA u tamošnjoj Skupštini sa vladajućom koalicijom u USK, koju predvodi Narodni evropski savez (NES).

Naime, nakon što su poslanici iz tih stranaka prekjučer odbili učestvovati u radu Skupštine USK, a razloge nedolaska su iznijeli  na press konferenciji, danas su se saopćenjem za javnost oglasili iz SDA.

Dok opozicija u USK, prvenstveno SDA, koja je godinama vladala Unsko-sanskim kantonom, danas za nagomilane i probleme koje je sama proizvela pokušava okriviti aktuelnu Vladu USK s Mustafom Ružnićem na čelu, premijer USK za portal “Avaza” kaže da bojkot Skupštine USK nije način koji može pomoći rješavanju brojnih otvorenih pitanja, a s kojima se aktuelna Vlada USK uhvatila u koštac svim raspoloživim kapacitetima.

Jeftini populizam

- S obzirom na to da se zastupnici koji nisu došli na sjednicu koriste izgovorima koji nisu utemeljeni ni argumentima ni činjenicama i pokušavaju se obračunati s Vladom USK saopćenjima za javnost i press konferencijama, a na kojima mi nemamo priliku uzvratiti istinskim argumentima, pozivam i ovim putem poslanike da dođu na sjednicu Skupštine, jer to zakonodavno tijelo jedino je mjesto gdje moramo i trebamo voditi konstruktivan i argumentiran dijalog i raspravu o svim otvorenim pitanjima.

Sve ostalo se može podvesti pod jeftini populizam i preuranjenu predizbornu kampanju. Smatram da i Vlada i Skupština USK moraju djelovati prvenstveno u interesu građana, a demonstracija njihovog nezadovoljstva na način da blokiraju Skupštinu nije ni u čijem interesu.

Ova Vlada ima rezultate

- Ova Vlada ima rezultate, ima pokrenute projekte, ima doduše i problema koje smo naslijedili upravo od SDA i koje smo u značajnoj mjeri pokušali i pokušavamo sanirati, ali ne možemo preko noći riješiti ono što su oni proizveli za više od dvije decenije.

Stoga, još jednom pozivam sve da se okrenemo radu i razgovorima tamo gdje im je mjesto. U institucijama, a u ovom slučaju to je Skupština USK. Građani su ih birali da rade u Skupštini USK, a oni su samo redovni na plaći - zaključio je Ružnić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.