USPJESI

Hercegovac Stipe Filipović nominiran za frizerskog vizionara godine u Londonu

Za mene je ovo jedna velika potvrda i motivirajuća injekcija za buduće projekte

Piše: A. Hodžić

30.9.2021

Veliko priznanje za Filipovića - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Manifestacija The Visionary Award koja se godinama održava u Albert Royal Hall-u u Londonu, svrstala je u finale i hercegovačkog frizera iz Gruda Stipu Filipovića. 

Ovo je druga godina za redom da ovaj čarobnjak s makazama ulazi u finale vizionara godine što je cilj i san frizera širom svijeta.



Globalna publika

-The Alternative Hair show na kojem se prezentiraju najcjenjeniji frizeri u svijetu trebao se održati u Londonu po 39. put. Nažalost pandemija Covid 19 je otežala putovanja i zabranila masovna okupljanja. Organizatori se nisu zaustavili u svojoj misiji da prikupljaju sredstva za djecu oboljelu od leukemije, jednostavno ove godine će se po drugi put održati virtualni AHS. Produkcija emisije je u tijeku, a timovi širom svijeta planiraju svoje predstavljanje kako bi zabavili globalnu publiku – rekao nam je Filipović.

Inače, događaj uključuje i finale međunarodne nagrade za vizionara godine koja je postala glavni dio večeri. Ujedno ovo je jedna velika odskočna daska za sve frizere koji se nađu u finalu da pokažu svoj talent i kreativnost i postanu prepoznatljivi u cijelom svijetu.

-U kategoriji Avant-garde do finala me dovela frizura iz moje nove kolekcije. Za mene to je jedna velika potvrda i svakako da je motivirajuća injekcija za buduće projekte.S obzirom da će manifestacija biti virtualna, video koji će biti prikazan u Londonu je snimljen u Maloj Sceni HNK u Mostaru, sretan sam i zahvalan što u Hercegovini imamo takav prostor i ljude koji rade u njemu, koji su mi već drugu godinu za redom izišli u susret i ustupili prostor da snimim video. Jako sam ponosan i zahvalan cijelom timu koji je bio angažiran oko ovog projekta.Video je uradio Toni Šimić, Gordana Zucić se pobrinula da odjeća bude dostojna ovakve manifestacije – otkriva hercegovački frizer.


Velika potvrda

Video koji prezentira Stipinu frizuru je već davno dostavljen organizatorima, a on sa nestrpljenem iščekuje 09. oktobra da vidi frizure od ostalih takmičara.

-Ne želim biti ni optimističan ni pesimističan, drugi put naći se u finalu zasigurno je jedna velika potvrda da još uvijek koračam ispravnim putem kada je u pitanju svijet frizura. Ovi koraci su mi još draži jer znam da sa ovim finalom pomažem organizaciji da još više prikupi novca koji će biti doniran djeci oboljeloj od leukemije – zaključio je Filipović.

U protekloj godini bh. frizer radio je frizure za sedam naslovnica modnih časopisa širom svijeta. Riječ je o magazinima "Blouder", "Coco", "Beautymute", "Feroce" , "Pump", "Provocator", "Younger". Uz naslovnice tu je bio i pozamašan broj editorijala u stranim časopisima.

Inače, Stipe je jedan od rijetkih frizera u BiH koji ima vlastite kolekcije frizura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.