GRANIČNA POLICIJA BIH

Galić: Izgradnja graničnog prijelaza Svilaj je od ogromnog značaja

Pripadnici Granične policije BiH nastavit će da aktivno rade na borbi protiv prekograničnog kriminaliteta, rekao je Galić

Srna

Zoran Galić

Foto: Avaz


Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je da je izgradnja graničnog prijelaza Svilaj od ogromnog značaja, posebno radi bržeg protoka ljudi i robe, a samim tim i značajnijeg utjecaja na privredne aktivnosti BiH.

Galić je naglasio kako će se otvaranjem novog graničnog prijelaza Svilaj poboljšati i uslovi rada Granične policije BiH s obzirom da će policijski službeni obavljati poslove granične kontrole u mnogo boljim uslovima nego na većini drugih prelaza.

- Pripadnici Granične policije BiH nastavit će da aktivno rade na borbi protiv prekograničnog kriminaliteta - rekao je Galić, koji je prisustvovao svečanom otvaranju prijelaza.

Galić se sastao i sa pomoćnikom direktora za organizaciju i operacije Draganom Kulićem, načelnikom Terenske kancelarije Sjeveroistok Perom Milivojevićem, pomoćnikom načelnika Anđelkom Mikićem i komandantom Jedinice granične policije Bosanski Brod Miloradom Plavšićem, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Sastanak je održan povodom aktuelnog otvaranja Graničnog prelaza i mosta Svilaj, te obaveza i aktivnosti pripadnika Granične policije BiH u vezi sa borbom protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta.

NA VRH

Podijeli članak na