ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Milorad Dodik poručio Gabrielu Eskobaru: J*** mi se za sankcije

J*** mi se za sankcije. To sam upoznao već. Ako hoćeš samnom razgovarati nemoj mi prijetiti, rekao je Milorad Dodik

A. Ka.

Milorad Dodik

Foto: Agencije


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) rekao je specijalnom izaslaniku američkog predsjednika Džo Bajdena (Joe Biden) za Zapadni Balkan Gabrielu Eskobaru (Escobar) da mu se "j*** za američke sankcije".

- Želim da kažem da sam vidio jedno nekorektno postupanje Američke ambasade u Sarajevu koja je dala saopćenje povodom mog razgovora s gospodinom Eskobarom. Ja nisam bio spreman da izađem u javnost sa detaljima tog razgovora, ali imajući u vidu da su oni odlučili da kažu samo ono što su oni rekli, a vezano je za prijetnje nekim sankcijama - kazao je Dodik.

Potom je pročitao i pokazao stenogram sa jučerašnjeg sastanka.

Eskobar kaže:

- Moram reći da su nove sankcije prema Balkanu predviđene za one koji opstruišu politički, ali i prema onima koji maju korist od toga.

Član Predsjedništva BiH potom govori:

- J*** mi se za sankcije. To sam upoznao već. Ako hoćeš samnom razgovarati nemoj mi prijetiti.

Eskobar govori Dodiku da „to nije prijetnja, ovo je činjenica“.

- Šta god vi uradili, u redu to je vaša stvar, ali da se vratimo malo na ovu priču o retorici. To slušam već 20 godina, ovdje pokušavate od nas da napravite poslušne ljude koji samo trebaju da pričaju ono što vama odogovara, a u suštini sve ovo što danas govorite, da je problem u BiH – to ste vi napravili, to su vase pogrešne politike, nisu naše – rekao je Dodik.

Ovaj dio možete pogledati na snimku press konferencije od 34:50 minute.

NA VRH

Podijeli članak na