BROJNE TEME

Čampara pozvao kantonalne ministre MUP-a na sastanak

Sastanci se organiziraju zbog zauzimanja jedinstvenih stavova vezanih za sigurnosne izazove s kojim se susreće Federacija BiH

Aljoša Čampara. Avaz

Piše: Fu. M.

1.10.2021

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara pozvao je sve kantonalne ministre unutrašnjih poslova da krajem oktobra dođu na sastanak svih ministara unutrašnjih poslova sa područja Federacije BiH.

- S uvjerenjem da je svim ministrima unutrašnjih poslova u entitetu Federacija BiH jedan od ključnih prioriteta podizanje stepena sigurnosti u Federaciji BiH, stvaranje okvira za jačanje nezavisnosti uprava policije od političkih ili bilo kakvih drugih utjecaja, davanje podrške borbi protiv kriminala i korupcije te donošenje propisa koji će voditi uspostavljanju efikasnijeg i efektivnijeg sigurnosnog sistema u FBiH, predlažem Vam da započnemo s održavanjem redovnih sastanaka ministara unutrašnjih poslova u FBiH -naveo je Čampara u dopisu.

Sastanci se organiziraju zbog zauzimanja jedinstvenih stavova vezanih za sigurnosne izazove s kojim se susreće Federacija BiH.

- Posebno ističem da takvi sastanci trebaju za rezultat imati davanje podrške upravama policije u borbi protiv kriminala i korupcije, eliminisanju političkog utjecaja na rad policije, koordinisanje reformi unutar sigurnosnog sektora i slanje jedinstvene poruke građanima BiH", piše u dopisu ministra Čampare.

Na ovaj sastanak bit će pozvani i predstavnici OHR-a, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Delegacije Evropske unije u BiH i OSCE-a tj. međunarodnih partnera koji su pružili nemjerljiv doprinos uspostavi efikasnijeg i nezavisnijeg sigurnosnog sistema u FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.