DUGOGODIŠNJI FOTOREPORTER

Ahmet Bajrić Blicko iz bolnice: Ležim i shvatam da je vrijeme da malo „prikočim“

Dugujem neizmjernu zahvalnost doktoru Jahiću

Ahmet Bajrić Blicko iz bolnice. Facebook

Piše: Fu. M.

2.10.2021

Dugogodišnji fotoreporter "Dnevnog avaza" Ahmet Bajrić Blicko nakon što se našao u bolnici zbog problema sa srcem, oglasio se iz bolnice.

- Dobro sam, hvala Bogu i doktorima. Mislio sam da me u prsima probada jer sam se nahladio, premda sam potajno imao sumnju da nešto nije uredu sa „mašinom“. Ali, kao i obično teško sebi priznajemo da smo ozbiljno bolesni. S doktorom Elmirom Jahićem znam se iz najtežih ratnih dana, nazvao sam ga za savjet. Odmah mi je naredio da dođem na pregled i u kratkom vremenu bio sam u sali gdje su mi ugradili četiri stenta. Dugujem neizmjernu zahvalnost doktorima MIB-a posebno dr. Jahiću – spasili su me od sigurnog infarkta, a možda i smrti -  kazao je  Blicko, čuveni ratni i poratni fotoreporter iz Tuzle i saradnik politicki.ba, koji je u petak ujutro primljen na Medicinski Institut Bayer zbog problema sa srcem.

- Telefon mi od jučer ne prestaje zvoniti. Zovu čak ljudi s kojima se nisam čuo i po godinu dana, ne samo iz BiH, već i iz inostranstva. I svi koji nazovu, posebno, pozdravljaju dr. Jahića i ekipu njegovih ljekara. Ležim u bolnici i shvatam da je vrijeme da malo „prikočim“. Čudno jeste, ali, ovo je, čini mi se, situacija kad  prvi put ležim i ništa ne radim - rekao je Blicko za "Politički".

Prema riječima prof.dr. Elmira Jahića, Bajrić je primljen u bolnicu pod dijagnozom „akutnog koronarnog sindroma“.

- Urađena mu je hitna koronarografija i odmah inplantirani stentovi u arterije srca. Subjektivno, dobro se osjeća i nadam se da će oporavak teći predviđenim tokom - kazao je Jahić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.