LAUREATI

Dodijeljene nagrade povodom godišnjice našeg lista: "Dnevni avaz" uz BiH i građane 26 godina

Najjači bh. brend je prepoznat od čitalaca i zbog toga je na samom vrhu liste najčitanijih medija, ne samo u BiH već i u regionu, kao najuspješniji i najutjecajniji

A. S.
 • Godišnjica "Dnevnog avaza"

  Godišnjica "Dnevnog avaza"

  Foto: Avaz


„Dnevni avaz“ je uz svoje čitaoce već 26 godina. 

Prvi broj našeg lista, koji je najutjecajniji i najčitaniji bosanskohercegovački list, izašao je na današnji dan, 2. oktobra 1995. godine, u opkoljenom Sarajevu.

Živimo zajedno

Mi s čitaocima živimo zajedno, radujemo se dobrim vijestima, a i one manje dobre proživljavamo s njima. Čitaoci „Dnevnog avaza“ prepoznaju ono što radimo i zbog toga smo na samom vrhu liste najčitanijih medija, ne samo u BiH već i u regionu, kao najuspješniji i najutjecajniji.

Svakog jutra širom BiH na kioske stiže “Dnevni avaz”. Za to se, iz dana u dan, pobrinu novinari, urednici, operateri, dizajneri, uposlenici štamparije, naši uporni i strpljivi vozači, distributeri i kolporteri, da Bosancima i Hercegovcima predaju u ruke svježe, tačne, zanimljive i važne informacije iz zemlje i svijeta.

Povodom godišnjice našeg lista tradicionalno je održana i svečana sjednica Uredničkog kolegija, na kojoj su, kao i svake godine do sada, dodijeljena priznanja najboljem uredniku i novinarima.

Miralem Aščić proglašen je za urednika godine zbog svog predanog angažmana u istraživačkom novinarstvu. Član je Unutrašnjopolitičke rubrike “Dnevnog avaza” od 2011. godine. Rođen je 27. marta 1983. godine u Travniku.

 • Aščić: Najbolji urednik

  Aščić: Najbolji urednik

  Foto: AVAZ


Izuzetan angažman

Danijal Hadžović proglašen je novinarom godine. Član je Unutrašnjopolitičke rubrike “Dnevnog avaza” od avgusta 2020. godine. Rođen je 31. jula 1988. godine u Sarajevu. Nagrada mu je dodijeljena zbog izuzetnog novinarskog angažmana.

 • Hadžović: Najbolji novinar

  Hadžović: Najbolji novinar

  Foto: AVAZ


Za mladog novinara izabran je Emir Ćosić, novinar Sportske rubrike, koji se iskazao aktivnim i zanimljivim izvještavanjem o sportskim dešavanjima, kako na domaćoj tako i na inozemnoj sceni, na svim “Avazovim” platformama. Rođen je 15. marta 1998., a dio “Avazove” porodice je od 2021. godine.

 • Ćosić: Najbolji mladi novinar

  Ćosić: Najbolji mladi novinar

  Foto: AVAZ


Hasan Čalić je dopisnik godine, a saradnik „Avaza“ je od 1994. godine. Prati i prenosi dešavanja iz cijelog Tuzlanskog kantona, kao i s prostora sjeverne Bosne.

Piše izvještaje, reportaže, životne priče, pokriva sve važne događaje, godišnjice, a najviše se bavi životima običnih ljudi, opisujući njihove sudbine i probleme.

 • Čalić: Najbolji dopisnik

  Čalić: Najbolji dopisnik

  Foto: AVAZ


Specijalna priznanja

Specijalna priznanja ove godine pripala su Amandi Nalo, Lejli Karahmet-Pujagić i Ramizu Šetkiću.

Amanda Nalo dugogodišnja je uposlenica „Dnevnog avaza“. Vrijedna je i predana novinarka koja prati sva dešavanja u Sarajevskom kantonu. Angažirani tekstovi, aktuelne fotografije i teme od značaja za građane su ono što je odlikuje. Svoje iskustvo rado prenosi mlađim generacijama.

 • Nalo: Iskustvo prenosi mladima

  Nalo: Iskustvo prenosi mladima

  Foto: AVAZ


Lejla Karahmet-Pujagić u „Dnevnom avazu“ je od 2007. godine, otkad je i novinarka Jet set rubrike. Specijalno priznanje dobila je zbog svog predanog angažmana u prilozima “Panorama sedmice” i „TV Extra“ te zapaženih tekstova i intervjua u novinama.

 • Karahmet-Pujagić: Novinarka Jet set rubrike

  Karahmet-Pujagić: Novinarka Jet set rubrike

  Foto: AVAZ


Ramiz Šetkić u „Avazu“ je već 25 godina. Dio je DTP-a, a iskazao se odgovornošću, marljivošću i predanim radom te inovativnim tehničkim rješenjima za sva „Avazova“ izdanja.

 • Šetkić: U „Avazu“ 25 godina

  Šetkić: U „Avazu“ 25 godina

  Foto: AVAZ


Više o temi Dnevni avaz

NA VRH

Podijeli članak na