ZAHTJEV SKUPŠTINE KS

Ured disciplinskog tužioca VSTV BiH potvrdio prijem inicijative Skupštine Kantona Sarajevo za smjenu tužiteljice Sarajlije

U njemu navode da će ova inicijativa biti tretirana kao pritužba na povredu dužnosti

E. T.

Sabina Sarajlija

Foto: Avaz


Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine poslalo je dopis predsjedavajućem Skupštine Kantona Sarajevo Elvedinu Okeriću u kojem potvrđuju je 20. septembra ove godine zaprimljena inicijativa za smjenu glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva KS.

U njemu navode da će ova inicijativa biti tretirana kao pritužba na povredu dužnosti. Naveli su i kako ovaj ured može razmatrati ovu inicijativu samo u pogledu navoda o povredi dužnosti koji mogu predstavljati eventualni disciplinski prekršaj.

Podsjećamo da je Skupština Kantona Sarajevo, na 41. radnoj sjednici održanoj dana 7. septembra ove godine, na inicijativu predsjedavajućeg, donijela slijedeći Zaključak:

- Skupština Kantona Sarajevo podnosi inicijativu Visokom sudskom i tužilačkom vijeću za smjenu glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Sarajlija Sabine - navodi se, između ostalog, u zahtjevu. 

Više o temi Sabina Sarajlija

CRVENA OLOVKA
Arijana Memić: Ovo je borba svih nas
NA VRH

Podijeli članak na