VIJEST POTRESLA BIH

Said Hasanović se odricao dijela školarine kako bi osigurao ručak za djecu iz rodnog Podrinja

Kao uzrok smrti navodi se srčani udar, što je objavljeno na stranici Ministarstva odbrane BiH

A. Č.

Said Hasanović: Prerana smrt mladića

Foto: Avaz


Smrt Saida Hasanovića, mladić iz Konjević polja koji je studirao u Turskoj, potresla je cijelu BiH. Kao uzrok smrti navodi se srčani udar, što je objavljeno na stranici Ministarstva odbrane BiH. Ovaj 20-godišnji mladić preminuo je jučer u Turskoj gdje je bio na školovanju, a porijeklom je iz Jelaha, mjesna zajednica Konjević Polje.

Bio je pripadnik Oružanih snaga BiH, a nedavno su mediji objavili dirljivu priču o ovom mladiću i njegovim uspjesima.

Kako navode, uprkos uspjehu koji je postizao, nije zaboravio svoje drugove i porijeklo.

Srednju školu je završio u Srebrenici, a školovanje je nastavio u Turskoj u Vojnoj akademiji. Ima dva brata, a prije nekoliko godina ostali su bez oca. 

Školuje ih podrinjska heroina, majka Hava. Kada je boravio u Srebrenici dane je provodio u Internatu MFS – EMMAUSA.

Ono što krasi ovog mladića jeste da nije zaboravio svoje drugove iz Internata, nije zaboravio svoje Podrinje. Za svu djecu koja trenutno se nalaze u Internatu u Potočarima osigurao je ručak – roštilj i zakusku, odrekavši se dijela novca od svoje školarine.

  • Saopćenje Ministarstva odbrane BiH

    Saopćenje Ministarstva odbrane BiH

    Foto: Facebook


- S velikom tugom i boli saopštavamo da je dana, 3. oktobra 2021. godine, od posljedica srčanog udara, preminuo kadet Oružanih snaga BiH, student prve godine Vojne akademije u Ankari, Said Hasanović (2001). Kadet Hasanović će ostati upamćen kao izuzetno dobar kadet, dobar drug i prijatelj. Ovim putem, Ministarstvo odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na čelu s ministrom Sifetom Podžićem, izražava svoje najdublje saučešće porodici preminulog kadeta, napisali su na zvaničnoj Facebook stranici.

Vrijeme i mjesto dženaze bit će objavljeni naknadno.

NA VRH

Podijeli članak na