POTVRĐENO IZ VSTV BIH

Podnesena žalba na odluku o smjeni Gordane Tadić

Drugostepena disciplinska komisija je 16. septembra 2021. godine po žalbi Tadić potvrdila odluku Prvostepene disciplinske komisije od 23. jula

Tadić. Tužilaštvo BiH

M. Aš.

4.10.2021

Advokat Gordane Tadić uputio je žalbu na odluku Drugostepene komisije Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) kojom se ona s pozicije glavne državne tužiteljice premješta na mjesto tužiteljice, potvrđeno je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Kako su za BIRN BiH kazali, sa žalbom će se postupiti u skladu i u rokovima predviđenim Zakonom o VSTV-u BiH i Poslovnikom ovog pravosudnog tijela.

Odluka po žalbi donosi se na zatvorenoj raspravi tokom sjednice VSTV-a.

- U trećem stepenu se ne raspravlja o odgovornosti, to je utvrđeno u prvostepenoj i drugostepenoj odluci, raspravlja se samo o izrečenoj sankciji - rekao je na prethodnoj sjednici Halil Lagumdžija, predsjednik Vijeća, navodeći da će sama rasprava biti zatvorena za javnost, ali da će se odluka saopćiti nakon njenog donošenja.

Drugostepena disciplinska komisija je 16. septembra 2021. godine po žalbi Tadić potvrdila odluku Prvostepene disciplinske komisije od 23. jula.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.