OGLASIO SE LIDER SBB-A

Radončić: Šmit okončao polemiku o inicijativi "Otvoreni Balkan"

Šmit dao stratešku pozitivnu ocjenu ove razvojne ideje. Time su uklonjene nepotrebne špekulacije kako je "Mini Šengen" tobožnja opstrukcija Berlinskog procesa, napisao je Radončić

N. Aj.

Radončić: Šmit je uklonio nepotrebne špekulacije

Foto: Avaz


Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić na društvenim mrežama komentirao je podršku visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita (Christian Schmidt) inicijativi "Otvoreni Balkan".

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Šmit okončao polemiku: Na moje izjave date u nekoliko intervjua da je "Otvoreni Balkan" odlična prilika za regionalne investicije, manje nepotrebnog čekanja na granicama, mnogo lakši međudržavni transport ljudi i roba, pokrenuta je lavina falsifikovanih tumačenja da su protiv ove ideje EU i Njemačka. A, svi mi, posljedično, protiv zvaničnog Brisela i Berlina.

Još gore, gospoda Komšić i Džaferović su, kao dežurne patriote i menadžerski i ekonomski nekompetentne osobe, sve to politikantski htjeli predstaviti kao politiku opasnog osvajanja Bosne i Hercegovine od strane naših regionalnih susjeda.

Zato je dobro da je novi Visoki predstavnik Kristijan Šmit i, kao visoki njemački diplomata, dao stratešku pozitivnu ocjenu ove razvojne ideje. Time su uklonjene nepotrebne špekulacije kako je "Mini Šengen" tobožnja opstrukcija Berlinskog procesa.

Upravo biznisu, otvaranju novih radnih mjesta, zaustavljanju odlaska mladih iz regiona, regionalnoj stabilnosti i saradnji trebaju nove velike investicije i infrastrukturno umrežavanje. Regionalna saradnja je najbolji odgovor na populističke svađe i ekonomsku jalovost političara koji u svojom životima nisu bili u stanju da samostalno naprave ni šupu, a o tome da su otvorili makar jedno radno mjesto da se i ne govori - piše u objavi Radončića na Instagramu.

  • Objava Fahrudina Radončića na Instagramu

    Objava Fahrudina Radončića na Instagramu

    Foto: Screenshot


NA VRH

Podijeli članak na