AVAZ NA LICU MJESTA

Predsjednici skupština općina iz RS u Sarajevu s liderima probosanskih stranaka

Sastanak se održava na inicijativu predsjednika Skupština gradova i općina Doboj, Prijedor, Zvornik, Višegrad, Osmaci, Novo Goražde...

Susret sa Komšićem u Predsjedništvu BiH. L. Memčić

Piše: L. M.

5.10.2021

Predsjednici skupština općina iz RS i smijenjeni predsjednik Skupštine Srebrenice Ćamil Duraković, sastali su danas se sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.

U toku dana će održati sastanak i sa ostalim liderima probosanskih stranaka u Bosni i Hercegovini.

Naime, sastanak se održava na inicijativu predsjednika Skupština gradova i općina Doboj, Prijedor, Zvornik, Višegrad, Osmaci, Novo Goražde, Vukosavlje i smijenjenog predsjednika Skupštine opštine Srebrenica Ćamila Durakovića.

Dolazak u centrau SDA. L. Memčić

Nakon susreta sa Komšićem, predsjednici skupština opština iz RS - a stigli su u centralu SDA gdje će razgovarati sa Bakirom Izetbegovićem.

Osim sa Komšićem i Izetbegovićem predsjednici skupština opština iz RS-a sastat će se i sa Fahrudinom Radončićem, predsjednikom SBB-a i Dinom Konakovićem, liderom Naroda i pravde.

Sevlid Hurtić, predsjednik Skupštine grada Doboja, danas će se održati sastanak s jednim dijelom lidera probosanskih stranaka na kojem će prisustvovati osam predsjednika Skupštine općina iz RS.

- Mi smo taj poziv poslali prije 15 dana tad je i Ćamil Duraković bio predsjednik Skupštine Srebrenica i njega smo pozvali da bude danas s nama jednostavno kako bismo dogovorili s liderima da se unaprijedi pomoć povratnicima u Republiku Srpsku, da ne idu u Federaciju BiH i zapadne zemlje - kazao je Hurtić za N1.

Naglasio je da je ovo prvi sastanak te da se od njega ne može mnog očekivati.

- Međutim, ovo će biti jedan kontinuitet. Kada završimo sastanak sa drugih četiri lidera s kojima trebamo za 15 dana razgovarati, onda ćemo napraviti analizu i tačno odrediti kome trebamo uputiti dopis sa zahtjevima - poručio je Hurtić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.